Over de reisblog

Home  /  Over de reisblog

Deze reisblog is, zoals zo vaak, een uit de hand gelopen hobby, ontstaan uit passie voor reizen en motorrijden. Na een paar doorsnee zon en zuip vakanties en op 19 jarige leeftijd een vierweekse reis met de camper door Europa, ging de eerste grote reis in 1988 op 23 jarige leeftijd naar Kenia en Tanzania.

Kenia 1988 (Masai Mara)50

In Kenia werd er gelogeerd bij familie van een vriend, die daar werkte voor een ontwikkelingshulp organisatie. Ik kreeg de smaak van reizen te pakken en in 1990 volgde een epische reis met de trein via Utrecht, dwars door de Sovjet Unie en Mongolië, naar Peking. Vanuit Peking ging de reis verder via Hongkong naar Thailand. In Thailand ben ik gegrepen door het ‘motorvirus’.

Thailand 1990 Koh Lanta

Het virus blijkt hardnekkig te zijn en is nooit meer genezen. Direct na deze reis heb ik in Nederland mijn motorrijbewijs gehaald, want dat was toen in Thailand niet nodig en heb ik een Honda NX 650 ‘Dominator’ aangeschaft. Met deze fijne, maar niet zo comfortabele motor heb ik geruime tijd Europa onveilig gemaakt. Verre reizen volgde onder andere naar Zuid Afrika, Bolivia, Peru en Ecuador.

Peru 1995 (Machu Picchu)50

Ondertussen is de ‘Dominator’ omgeruild voor een ‘Africa Twin’, niet de beste reismotor die er is, maar wel dé motor die me het ultieme vrijheidsgevoel verschaft. Nu met gezin is de zin om verre reizen te maken er nog steeds, maar ik kan en wil niet meer zolang weg, ik zou mijn gezin te veel missen. Blijft over, korte, maar interessante motortrips en dromen over verre oorden als mijn zoon straks oud genoeg is om mee te gaan!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comments +

Leave a Reply